Microdermabrasie is toepasbaar als éénmalige, huidverbeterende en teint opfrissende gezichtsbehandeling voor elk huidtype of als kuurbehandeling bij specifieke huidproblemen, zoals een droge huid, bij acne of acnelittekens of bij een huid die is beschadigd door de zon.
Hoe werkt microdermabrasie?
Door middel van een speciale vacuümtechniek worden steriele microkristallen over de huid “gespoten”.
Deze kristallen raken de huid, waarbij oude en dode huidcellen loskomen. Dit geeft een licht schurend gevoel. Het grote voordeel van microdermabrasie is dat het veel intensiever is dan een scrub en veiliger dan een chemische peeling. Door het regeneratievermogen van de huid, gaat deze zelf herstellen met nieuwe en jonge cellen. Na een microdermabrasie behandeling of kuur ziet u direct verbetering: de huid ziet er frisser, stralender en vitaler uit en er is een vermindering van oneffenheden, vlekken en rimpeltjes.
Hoe verloopt een behandeling?
Allereerst analyseert de schoonheidsspecialist de huid van de cliënt en een behandelkuur adviseren. De schoonheidsspecialist heeft hiervoor een specifieke training gevolgd.
Hoe werkt de Reviderm Skin Peeler?
Het succes van gecontroleerde en veilige microdermabrasie ligt in de functie van het geheel gesloten systeem van de Reviderm Skin Peeler. Doormiddel van de aluminium-oxide peeling kristallen wordt de bovenste huidlaag op zachte en gecontroleerde manier verwijderd. De kristallenstromen op de huid en verwijderen de verhoornde cellen.
Het verwijderen van de bovenste huidlaag leidt tot de aanmaak van nieuwe functionele huidcellen in de onderste laag. Deze onderste huidcellen verplaatsen zich naar bovenste lagen en vervangen geleidelijk het beschadigde weefsel (dermo cosmetisch).
Kan microdermabrasie helpen bij littekens?
In de meeste gevallen, ja. Bij littekens is het meestal zo dat de diepere huidlagen beschadigd zijn, waardoor een ruwe littekenvormige structuur ontstaat. Een regelmatige microdermabrasie behandeling resulteert in een verzachtend en uitvlakkend effect op het litteken waardoor dit minder zichtbaar wordt.
Bij huidveroudering gelden er 2 factoren:
Interne factoren:
Achteruitgang van de huid als gevolg van veranderingen die in de genen zijn vastgelegd. Deze veranderingen zijn onvermijdelijk. Dit is biologische veroudering. Vrije zuurstof radicalen spelen ook een rol bij deze vorm van huidveroudering.Vrije zuurstof radicalen is een agressief molecuul die het DNA kan beschadigen en het verouderingsproces bevordert. DNA wordt beschermt door anti oxidanten.
Externe factoren:
Veroudering als gevolg van jarenlange voortduring van omgevingsfactoren. De huid is de bescherming tegen de buitenwereld en wordt meer dan andere organen bloot gesteld aan factoren uit de omgeving. De belangrijkste factor is de voordurende belasting van ultraviolette straling, door het (zon)licht. Ook roken zorgt voor snellere veroudering. Verder spelen zwaartekracht, toxische stoffen (ook in voeding), klimaat omstandigheden zoals hitte en wind een rol bij versnelde huidveroudering.
Klinische studie heeft bewezen dat door microdermabrasie en ultrasoon:
- De stevigheid van de huid neemt toe
- De huid krijgt fijnere poriën
- Diepte van de rimpel wordt gereduceerd
- Diepte effect voor activering van de huideigen collageen en elastine
- Werkstoffen worden beter door de huid opgenomen
Functies van de huid:
- De huid vormt een barrière
- De huid beschermt tegen water en lichaamsvreemde stoffen
- De huid beschermt tegen ultraviolette stralen
- De huid beschermt tegen infecties en verwondingen
- De huid reguleert de lichaamstemperatuur
- De huid produceert vitamine D
- De huid heeft een zintuigfunctie
- De huid voorziet in een vetreserve
Wat gebeurt er bij huidveroudering:
- De huid verandert in dikte (wordt dunner)
- De huid verandert in vorm en samenstelling (rimpels, hangende mondhoeken)
- De huid verandert in functie (minder talg, slechtere wondgenezing)
- De huid verandert van kleur (pigmentvlekken bijvoorbeeld)